ZIVATAROK JÖNNEK, ELMOSSA AZ ESŐ A HÉTVÉGÉT! 12 MEGYÉRE FIGYELMEZTETÉST ADTAK KI

ZIVATAROK JÖNNEK, ELMOSSA AZ ESŐ A HÉTVÉGÉT! 12 MEGYÉRE FIGYELMEZTETÉST ADTAK KI

8
0
Megosztás

Összedőlt egy óriássátor péntek éjjel Ausztriában a viharos időjárás miatt, két ember meghalt, legalább 40-en megsérültek, közülük tízen súlyosan – jelentette az osztrák sajtó a helyi katasztrófavédelem tájékoztatására hivatkozva.

A felső-ausztriai Frauschereckre a településen rendezett sátoros ünnep alatt csapott le a vihar. A körzetben több százan – egyes források szerint ezren – tartózkodtak a katasztrófa idején. Mintegy 150 főnyi mentőalakulat érkezett a helyszínre. A sérülteket több környékbeli kórházba szállították,írja a blikk.hu

Magyarország:

Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben – írja veszélyjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szombaton a Dunántúl északnyugati felén már 25 Celsius-fok alatt, másutt még 25, 27 fok körüli átlaghőmérséklet valószínű.

A meteorológiai szolgálat honlapján kiemelték, hogy szombaton északnyugat felől markáns hidegfront éri el a Kárpát-medencét, amelynek hatására a délutáni órákban nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt az ország északnyugati és délkeleti részei között. Északnyugaton már csak 30 fok alatti csúcshőmérsékletekre lehet számítani, míg keleten továbbra is marad a meleg, viszonylag száraz idő: nagyrészt 31-36 fok között alakulnak a maximumok. Késő estére többnyire 21-26, északnyugaton 16-20 fokig hűl le a levegő.

A figyelmeztetésben kitértek arra is, hogy szombaton a nap második felében elsősorban a Dunántúl délkeleti felén és a középső országrészben lehet néhol zivatar. Várhatóan estétől, késő estétől nyugat, északnyugat felől egy nagyobb kiterjedésű csapadékzóna alakulhat ki intenzív záporokkal, néhol zivatarral, lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadékkal. Ugyanakkor hozzátették: heves zivatar nem valószínű – írja az MTI.

A jelenlegi előrejelzés szerint vasárnap, az állami ünnepen kezdetben a Dunántúlon, majd a középső területeken, délután a Dunától keletre is eső, zápor, egy-egy zivatar várható, este főként a Tiszántúlon eshet még többfelé. Jelentős mennyiségű csapadékra lehet számítani. Emellett sokfelé erős, a Nyugat-Dunántúlon és zivatar környékén viharos lehet a szél. A leghidegebb órákban 14-20 fok lehet. Napközben 18-25 fokig melegszik a levegő (a tartósan borult, csapadékos helyeken lesz a leghűvösebb, a Tiszántúl keleti felén pedig még 25 fok fölé melegedhet a levegő).

Vasárnap egy markáns hidegfront alakítja a Kárpát-medence időjárását, amelynek hatására sokfelé számíthatunk csapadékra és megerősödő szélre. Egyes helyeken jelentős mennyiségű csapadék várható, heves zivatar azonban nem valószínű. A keleti országrészt csak a délutáni órákban éri el a front, de már itt sem kell hőségre készülni.

Pest megye Jel Fok Esemény LeírásHőség A napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű. Baranya megye Jel Fok Esemény Leírás

loading…


Hőség A napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű. Bács-Kiskun megye Jel Fok Esemény LeírásHőség A napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű. Békés megye Jel Fok Esemény LeírásHőség A napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű. Borsod-Abaúj-Zemplén megye Jel Fok Esemény LeírásHőség A napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű. Csongrád megye Jel Fok Esemény LeírásHőség A napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű. Hajdú-Bihar megye Jel Fok Esemény LeírásHőség A napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű. Heves megye Jel Fok Esemény LeírásHőség A napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Jel Fok Esemény LeírásHőség A napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű. Jász-Nagykun-Szolnok megye Jel Fok Esemény LeírásHőség A napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű. Tolna megye Jel Fok Esemény LeírásHőség A napi középhőmérséklet 25 °C felett valószínű.

Szólj hozzá!loading...

Nincs hozzászólás