Itt várható ma délután zivatar, akár komoly esőzéssel és erős széllel >>...

Itt várható ma délután zivatar, akár komoly esőzéssel és erős széllel >> ha erre lakik, akkor könnyen elmoshatja a délutánját az eső!

8
0
Megosztás

Ma a Dunántúl északnyugati felén már 25 fok alatt, másutt még 25, 27 fok körüli átlaghőmérséklet valószínű.

Vasárnap az ország keleti felén is megszűnik a hőség.Ma a délutáni óráktól a Dunántúl nyugati területein, holnap már a középső országrészben és északkeleten is 65 km/h körüli széllökések kísérhetik az északi, északnyugati szelet. A nap második felében elsősorban a Dunántúlon lehet néhol zivatar. Várhatóan estétől, késő estétől nyugat, északnyugat felől egy nagyobb kiterjedésű csapadékzóna alakulhat ki intenzív záporokkal, néhol zivatarral, amely vasárnapra túlsúlyával a keleti országrészre helyeződik át. Főként a Börzsöny-Cserhát-Mátra térségében várható területi átlagban is jelentősebb mennyiségű csapadék (20 mm körüli), de lokálisan záporból vagy zivatarból máshol is eshet hasonló mennyiség. Heves zivatar nem valószínű (esélye < 10%), de vasárnap az ország keleti felén előforduló zivatarokat a nagyobb csapadék mellett viharos (60-70 km/h) széllökés is kísérheti.

Országos előrejelzés: vasárnap reggeltől vasárnap éjfélig Eleinte mindenütt erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd délutántól a nyugati országrészben felszakadozik, csökken a felhőzet. Délelőtt a Dunántúlon és a középső területeken, délutántól főként a Dunától keletre számíthatunk esőre, záporra, zivatarra. Főként az Északi-középhegység területén jelentős mennyiségű csapadék valószínű. Heves zivatarnak kicsi az esélye. Délután már keleten is északnyugati, északi szél várható, az országban több helyen erős, helyenként viharos széllökések lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 25 fok között alakul, a tartósan borult, csapadékos helyeken lesz a hűvösebb, a Tiszántúlon azonban még 25 fok fölé melegedhet fel a levegő.

 

Forrás : met.hu

Szólj hozzá!loading...

Nincs hozzászólás