10 megdöbbentő kérdés állásinterjún

10 megdöbbentő kérdés állásinterjún

13
0
Megosztás

A legtöbb munkavállalónak már a fülén folyik ki, hogy HR-esek állandóan arra trenírozzák őket, hogyan kell egy állásinterjún viselkedni. De ez semmi ahhoz képest, hogy ők milyen kérdéseket tudnak feltenni…

Lehidalunk azon, milyen kérdéseket képesek feltenni a kiválasztással foglalkozók egy interjún. Két nagy HR-portál oldalát szemlézve, összegyűjtöttük a 10 leggázosabbat…

Azért a HR-esek is tudnak ha akarnak.

A munkavállalók is elpanaszkodják, milyen lehetetlen, érthetetlen vagy épp félreérthető kérdéseket szegeztek nekik az interjúkon…

Íme a 10 legcikisebb megnyilvánulása a vállalati HR-esnek…

1. Nemrég váltak el útjaink a férjemmel és az interjúztató rákérdezett, hogy gyermekkoromban miért költöztem másik országba. Elmondtam, hogy még fiatal voltam, amikor a szüleim elváltak, engem pedig az édesanyám magával vitt az új lakóhelyünkre. A felvételiztető, arcán grimasszal így szólt: “Elvált szülők, maga pedig külön él a férjétől, mi a baj Önnel?”

2. Fizioterápiás kezelések tanítására szakosodott iskolában voltam állásinterjún, amikor a felvételiztető férfi a beszélgetés végén arra volt kíváncsi, milyen italra hívnám meg a bárban és miért?

3. Az állásinterjú közben a menedzser asszisztens két mondat közé odaszúrta: “Nem tudom, milyen a kapcsolati státusza, de nagyon sok egyedülálló férfi dolgozik a cégnél.”

4. A HR-es azt kérdezte: “Ha lajhár lenne, egy fára vagy egy házra mászna fel inkább, és miért?

5. Az interjúztató a beszélgetés végén felajánlotta az állást, majd így szólt: “Gratulálok, Ön az első női producer, akit valaha felvettünk!” Pár másodpercig büszkének éreztem magam, majd hirtelen elgondolkodtam, mit is árul ez el a cégnél uralkodó állapotokról. Napokkal később átigazoltam a konkurenciához.

6. “A felvételiztető arra volt kíváncsi, mit szólnék, ha egy ital mellett folytatnánk a beszélgetést az állásinterjú után.”

7. “Középkorú álláskereső voltam és a HR-es arról kérdezett, mik a terveim 10-20 év távlatában. Megdöbbentem és csak annyit mondtam: úgy tudom, hogy az átlag munkavállaló 5-7 évet tölt el egy vállalatnál, persze én határozottan több ideig szeretnék maradni.”

8. Az illető adatelemzői munkakörbe jelentkezett, amikor az interjún az iránt érdeklődtek, hogy mi volt a legutóbbi ajándék, amit vásárolt, és ki volt az illető, akinek adta?

9. A jelölt egy informatikai óriáscégnél felvételizett, amikor arra kérték, fejtse ki, hogyan venné hasznát egy ollónak, ha pizzafutárként dolgozna.

10 Az illető egy élelmiszeripari céghez jelentkezett, amikor az interjúztató az alábbi kérdéssel állt elő: “Egy 1-10-ig terjedő skálán hogyan értékelne engem, mint interjúztatót és miért?”

 

 

forrás

 

Szólj hozzá!loading...

Nincs hozzászólás