Kedden csúnyán ráfázhat, aki ezt nem tette meg! Nagyon fontos változás jön...

Kedden csúnyán ráfázhat, aki ezt nem tette meg! Nagyon fontos változás jön a gyógyszertárakban, postákon, boltokban, benzinkutakon! – mindenkit érint! Itt tájékozódjon!

16
0
Megosztás

NAGYON FONTOS VÁLTOZÁS JÖN A BOLTOKBAN, GYÓGYSZERTÁRAKBAN, POSTÁKON AUGUSZTUS 1-TŐL! MINDEN MAGYART ÉRINT! MINDENKÉPPEN TÁJÉKOZÓDJON ITT!

 

Csúnyán ráfázhat kedden reggel a boltban az, aki nem ürítette ki időben a pénztárcájából a régi 5 ezer és 2 ezer forintos bankjegyeket. 2017. Augusztus 1-től már nem fogják elfogadni tőlünk a boltban a régi 5 ezres és 2 ezres bankjegyeket.

 

Mit csináljunk, ha nálunk marad a régi címlet?

 

Fontos tudunk, hogy egy adott címlet bevonása nem azt jelenti, hogy a nálunk lévő pénz elértéktelenedik, csupán nem tudunk vele többet fizetni a boltban. A bevonási határnap után a hitelintézetek és a posta három éven keresztül, területi korlátozás nélkül, díjmentesen váltja át a bevont bankjegyeket törvényes fizetőeszközre. A bevont pénzeket pedig az MNB a bevonási határnaptól számítva még 20 éven keresztül díjmentesen és korlátozások nélkül beváltja.-írja a penzcentrum.hu.

 

ITT AZ MNB TÁJÉKOZTATÓJA :

2017. július 31-ig fizethetünk a készpénzes vásárlásaink során a régi – 2016 előtt kibocsátott – 2000 és 5000 forintos bankjegyekkel, mert július végén a Magyar Nemzeti Bank bevonja a forgalomból azokat.

Mindez azt jelenti, hogy 2017. augusztus 1-től már csak az idén márciusban megjelent, megújított barna 2000 és sárga 5000 forintos bankjegyekkel lehet fizetni, ugyanis ezt követően a kereskedők nem kötelesek elfogadni a régi, bevont címleteket.

 

Fontos tudni, hogy a régi bankjegyek a bevonási határnapot követően, díjmentesen beválthatók minden bank- és postafiókban három évig, a jegybankban pedig húsz évig – azonos címletű ­– törvényes fizetőeszközre.

A 2000 és 5000 forintos bankjegyek cseréje továbbra is kedvező ütemben halad. Ennek köszönhetően 2017. május végéig a 2000 forintos bankjegyeknek már 60 százaléka, az 5000 forintos bankjegyeknek pedig közel háromnegyede újakra cserélődött.

WRITER Forrás : mnb.hu

Szólj hozzá!loading...

Nincs hozzászólás