Tepertős pogácsa – Ahogy nagymamáink is készítették

Tepertős pogácsa – Ahogy nagymamáink is készítették

18
0
Megosztás

Sokak kedvence! Sokkal jobb a házi, mint amit a boltban veszel!

Hozzávalók:
1 kg liszt
30 dkg margarin
1 egész tojás
5 dkg élesztő
2 dl tejföl
6 evőkanál fehérbor (száraz)
1 1/2 evőkanál só
bors
1,5 dl tej
pici cukor
70 dkg tepertő (darálva)
1/2 evőkanál só,bors
Lekenéshez:1db tojás

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. Egy edénybe tesszük a lisztet, borsot, sót, összekavarjuk, hozzáadjuk a margarint és összemorzsoljuk.
Közepébe mélyedést csinálunk és beletesszük a tojást, felfuttatott élesztőt, tejfölt, bort. Összegyúrjuk,és kidolgozzuk a tésztát.
A darált tepertőt jól kikavarjuk a sóval és a borssal.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, rákenjük a tepertőt.
Feltekerjük, kicsit kilapogatjuk és kinyújtjuk. Félbe hajtjuk. Letakarva 30 percig pihentetjük. Ezt még kétszer ismételjük.
Pihentetések után 2-3 cm kinyújtjuk.
Bevagdossuk a tetejét, kiszaggatjuk, egy kicsit kézzel megformáljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük tojással, és még kb. 20 percet pihentetjük.
200 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.  Kiss Imréné Magdi‎  

► NYOMJ EGY LÁJKOT, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

forrás

Szólj hozzá!



loading...

Nincs hozzászólás