Áder által visszaküldött törvényeket írtak át

Áder által visszaküldött törvényeket írtak át

9
0
Megosztás

A szélerõmûvek építését szigorító villamosenergiáról szóló törvénymódosítást, a házkutatásra lehetõséget adó egészségügyi törvényjavaslatot, valamint az Erzsébet tér állami tulajdonba vételérõl szóló jogszabály-módosítást is tárgyalta az Országgyûlés törvényalkotási bizottsága. Mindhárom elõterjesztést Áder János államfõ küldte vissza a Háznak megfontolásra.

Áder János köztársasági elnök

Fotó: Polyák Attila – Origo

A villamosenergiáról szólóról – amellyel kapcsolatban a köztársasági elnök még októberben azt kifogásolta, hogy az ellehetetleníti a szélerõmûvek építését – lényegében változtatás nélkül szavaz várhatóan jövõ héten a parlament, a bizottság döntése értelmében.

Érdemben változik ugyanakkor az egészségügyi törvénymódosítás, aminél az államfõ sérelmezte, hogy az ellenõrzõ szerv bármely helyszínt átkutathat, oda önhatalmúlag, a tulajdonos vagy az ott tartózkodók akarata ellenére beléphet, lezárt helyiséget felnyithat. Ezt úgy módosítottak, hogy ilyen lépésekre csak ügyészi jóváhagyás esetén kerülhet sor.

A testület az Erzsébet tér egyes, még fõvárosi tulajdonban lévõ részeinek állami kézbe adásáról szóló jogszabály-módosításon úgy változtatott, hogy az átadást december 15-érõl 31-ére tolta, az errõl szóló szerzõdést pedig egy hónappal elcsúsztatva, jövõ január végéig kell megkötniük a feleknek.

loading…


Forrás

Szólj hozzá!loading...

Nincs hozzászólás