Jeges fogságból mentették ki a Holdon is járt űrhajóst

Jeges fogságból mentették ki a Holdon is járt űrhajóst

30
0
Megosztás

Ki kellett menekteni az Antarktiszrl Buzz Aldrint, aki az Apollo 11 rhaj legnysgnek tagjaknt a msodik emberknt lpett a Holdra 1969-ben. Az ids felfedez hirtelen rosszul lett. A hrt cstrtkn jelentette be az antarktiszi trkat szervez utazsi irodk nemzetkzi szvetsge s az egykori rhajst utaztat White Desert utazsi iroda.

Buzz Aldrin az Apollo 11 rhajsa a Holdon

Forrs: NASA

A 86 ves volt asztronauta egy turistacsoport tagjaknt tartzkodott a Dli-sarkvidken, amikor rosszul lett. Az utazsi iroda szerint most stabil az llapota.

Az ids exrhajst egy

stalpakkal elltott LC-130-as teherszllt replgppel

loading…


vittk az Amundsen-Scott amerikai kutatbzisrl az antarktiszi partoknl, a Ross-szigeten fekv McMurdo amerikai kutatllomsra, ahonnt a lehet leghamarabb j-Zlandra viszik – kzlte honlapjn az Egyeslt llamok Antarktisz-programjt irnyt Nemzeti Tudomnyos Alaptvny.

Buzz Aldrin 1969. jlius 20-n, mintegy 20 perccel Neil Armstrong utn lpett msodik emberknt a Holdra, az esemnyt 600 milli ember nzte a tvben, ami akkor rekordnak szmtott.

Buzz Aldrin az amerikai zszlval a Holdon Armstrong fnykpn

Forrs: NASA

A trtnelmi pillanatrl kszlt fotkon majdnem mindentt Aldrin lthat, mivel az elsknt az gitestre lp Armstrong feladata volt a fnykpezs, utbbinak a Holdon tett els lpseirl alig van felvtel.

A Hold-misszi vilghrv tette Buzz Aldrint, aki jelenleg Kaliforniban l s mg ma is jrja a vilgot, eladsokat tartva az rkutatsrl s npszerstve a Mars tervezett benpestst. Emellett tancsadknt segt filmes produkciknak.

Forrás

Szólj hozzá!loading...

Nincs hozzászólás