Lövések dördültek hajnalban az isztambuli Atatürk reptéren

Lövések dördültek hajnalban az isztambuli Atatürk reptéren

49
0
Megosztás

A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/lovesek-dordultek-hajnalban-az-isztambuli-ataturk-repteren-1151944/

A török rendőrség rövid időre lezárta a közúti fordalom elől vasárnap az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőteret, miután rendőrök lövéseket adtak le egy motorosra, aki felszólításukra nem akart megállni.

A CNN Turk hírtévé beszámolója szerint a motorkerékpár egyik utasa megsebesült és őrizetbe vették, a másik a rendőrségi hajszát követően került őrizetbe. Sem rendőr, sem polgári személy nem sebesült meg. A történtek miatt nem állt le a forgalom Európa harmadik legforgalmasabb légikikötőjében.

Egyelőre nem világos, hogy a rendőrség miért akarta megállítani a motorosokat.

Idén júniusban az Iszlám Állam feltételezett támadóinak merényletében 41 ember meghalt és mintegy 240 megsebesült a repülőtéren történt robbantásokban és lövöldözésben.

loading…


Péntek reggel kisbuszba rejtett pokolgéppel végrehajtott merénylet történt a főként kurdok lakta délkelet-törökországi Diyarbakirban. Az eset a készenléti rendőrség egyik épülete előtt történt a központi Baglar körzetben. Kilenc ember meghalt, köztük két rendőr. Több mint 100-an sebesültek meg. A hatóságok szerint a szeparatista Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) emberei követték el a merényletet, míg az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet szócsöve, az Aamák hírügynökség azt írta, hogy egy csoportjuk felelős a történtekért.

Forrás

Szólj hozzá!loading...

Nincs hozzászólás